Kategorier
Flytt

Tjuvstarta med flyttstädningen redan innan ni flyttat ut

Funderar ni på att själva sköta flyttstädningen? Var då beredda på att lägga ner mycket tid och energi, för det går inte att slarva. Men med bra planering och kunskap går städningen galant.

Det går inte att smita undan från flyttstädningen då man lämnar en bostad, men det går att underlätta den genom att påbörja den redan innan man har flyttat ut. På så vis undviker man att det sedan blir stressigt och dåligt städat och man kan snabbare komma till rätta i den nya lyan.

I takt med att man tömmer lådor, skåp och garderober på innehåll kan man städa och torka ur dem medan man packar. Kan man tänka sig att avstå från att använda ugnen den sista tiden i bostaden kan man också göra ren den. Andra saker som går att rengöra några dagar innan man flyttar ut är balkong och fönster.

Det händer om städningen blir underkänd

Flyttar man till en bostad och upptäcker att den är slarvigt städad ska man kontakta hyresvärden, eller om det är en bostadsrätt, säljaren eller mäklaren. Om personen som har flyttat ut inte åtgärdar städningen inom skälig tid, brukar man anlita en städfirma. Det blir då den som har flyttat ut som får betala räkningen från städfirman. Att slarva med flyttstädningen kan alltså bli dyrt, och har man inte den tid som krävs är det bättre att redan från början anlita en flyttfirma. Då har man också chansen att påverka priset genom att först jämföra offerter. Läs mer om flyttstädning på denna sida: flyttstadninghuddinge.nu