Kategorier
Städ

Rena trappor och entréer

Grus, sand, gräs, regn, snö och salt är bovar som boende i flerfamiljshus lätt drar med sig in i entré och trapphus. Därför behöver man klok städning som gör så att huset förblir i gott skick.

När man anlitar professionell trappstädning i Stockholm så gör man det av flera orsaker. Först och främst vill man förstås ha ett rent trapphus och en entré som man inte skäms för. Men det finns många fler anledningar till att städa trapphuset än så.

Det grus och salt som boende och besökare drar in är inte bara tråkigt att titta på. Det bidrar även till slitage och repor i golvbeläggningen, vilket gör att man kommer behöva renovera tidigare än i ett välstädat trapphus. Men vem ska städa trapphuset på ett proffsigt sätt? Det finns många skäl till att anlita ett företag som är specialister på trappstädning, istället för att göra det själv.

Vem bör städa?

I vissa mindre hus och föreningar är det vanligt att man ger någon av de boende förmåner, till exempel sänkt hyra, för att de städar i entré och trapphus. Men när det handlar om fastighetsägare eller bostadsrättsföreningar så brukar man för det mesta lösa städningen på något annat sätt. Man kan antingen ha egna städare som åker runt och sköter om alla anknutna hus, eller så väljer man att anlita ett utomstående företag. Det kan vara billigare att ha sin egen städpersonal, men samtidigt är det ofta lättare att ta in ett professionellt företag som kan utföra trappstädning av hög kvalitet.