Kategorier
Städ

Hur skiljer sig fönsterputs i Stockholm mot övriga landet?

Eftersom man i Stockholm numera främst bygger på höjden och gärna ser att lägenhetskomplex alltså blir högre så påverkar detta också människor som arbetar med fönsterputs. Detta på två olika sätt – dels får man i Stockholm alltså jobba högre upp med fönsterputs men dels får man också jobba betydligt mer. För i och med att man numera bygger allt högre hus i Stockholm så innebär detta att vanliga människor helt enkelt inte vågar sig på fönsterputs längre – man tycker att riskerna blivit för stora och därför lejer man ut sin fönsterputs till ett företag istället.

Detta kan man också förstå, att offra livet för att få rena fönster är det definitivt inte värt och då det dessutom finns specialister inom just fönsterputs så är ofta valet väldigt enkelt – detta sker dock främst i Stockholm och kanske i andra större städer som Malmö och Göteborg. I övriga Sverige handlar främst fönsterputs om att putsa fönster i lägre hus, villor eller radhus och därför blir man heller inte lika eftertraktad och anlitad i samma utsträckning som om man sysslat med fönsterputs i Stockholm. Dock så kan man se att det även skett en ljusning för de som arbetar med fönsterputs i övriga delar av Sverige också och denna beror helt och hållet på rut-avdraget.

För i och med att fönsterputs numera kan dras av som en hushållsnära tjänst så anser fler och fler att de faktiskt har råd med denna lyx och kan därför i allt större utsträckning leja bort detta till ett företag eller en privatperson verksam inom just fönsterputs. Detta påverkar även Stockholm där man ser att allt fler firmor som nischat sig enbart på fönsterputs börjat dyka upp – det finns helt enkelt en stor efterfrågan och ett stort behov efter dessa tjänster i och med rut-avdraget. Något som naturligtvis attraherar fler företag som i sin tur kan anställa fler människor till sin verksamhet inom fönsterputs – detta sker dock i hela Sverige och inte bara i Stockholm även om det är just där som exemplet blir som tydligast.

Är alla företag i Stockholm pålitliga då det handlar om fönsterputs?

Tyvärr har denna lilla explosion av företag som är verksamma inom just fönsterputs även en baksida och även denna syns som tydligast just i Stockholm. Alla företag är nämligen inte seriösa utan enbart ute efter att tjäna pengar på sina kunder och där arbetet – i det här fallet fönsterputs – blir lidande. Man vet helt enkelt inte vad det handlar om utan gör bara sitt jobb så fort som möjligt, har dåliga avtal med sina anställda och försöker alltså bara tjäna snabba pengar. Detta problem är dock inte unikt för enbart fönsterputs i Stockholm utan drabbar i stort sätt alla branscher där rut-avdraget får användas.

Här gäller det alltså så att privatpersoner har lite koll och försöker se efter vilket företag man faktiskt anlitar – det handlar om schyssta villkor och detta gäller såväl för människor verksamma inom fönsterputs i Stockholm som för de som arbetar i en gruva i Kiruna.