Kategorier
Städ

Flytta från din studentlägenhet | Flyttstäd i Gävle | Studenthjälp

När man avslutat sina studier är det dags att ge sig ut i världen. Detta är en guide i hur du flyttar från din studentlägenhet till en vanlig lägenhet.

Flytta från din studentlägenhet

När man avslutat sina studier är det dags att ge sig ut i världen och börja ett nytt liv. Detta är en guide i hur du flyttar från din studentlägenhet till en vanlig lägenhet.

Rensa ut det du inte behöver

Nu när du är färdig har du med högsta sannolikhet en massa kurslitteratur och annat du inte behöver. Kanske finns det även kläder och annat från spex och liknande. Tänk noggrant igenom vad du vill spara och gör dig sedan av med resten. Minnena bär du med dig livet ut oavsett vad du tar med dig för saker.

Det du inte vill ta med kan du sälja eller ge bort. Kurslitteratur har vanligtvis ett högt andrahandsvärde.

Flytta prenumerationer och abonnemang

Se över alla dina prenumerationer och abonnemang och se vad som du har som du kan ta med till din nya adress och det som du måste säga upp. Kom ihåg att många abonnemang på exempelvis gym och liknande förnyas en gång om året. Därför är det viktigt att att säga upp gymkortet i god tid.

Adressändra IRL och på webben

Du behöver också göra en klassisk adressändring så att olika myndigheter och företag kan nå dig. Det kan du göra genom att ändra din folkbokföringsadress på skatteverket och genom att gå in på adressändring.se.

Se även till att du ändrar till din nya adress på olika nätbutiker så att dina saker kommer rätt.

Fixa hjälp

När man flyttar är det alltid bra att ha extra hjälp. Du kan anlita en flyttfirma som hjälper dig packa och flytta dina saker. Det är väldigt praktiskt för dig som inte har egen bil eller körkort då flyttfirman sköter själva transporten.

Det är även bra att anlita en städfirma som sköter flyttstäd i Gävle eller var du nu flyttar från. Att flyttstäda själv är svårt för någon som inte är expert då det kräver lite extra noggrannhet och kunskap om vad som förväntas.

Lycka till!