Kategorier
Artiklar

Alla gillar ett välkomnande arbetskontor

En effektiv arbetsmiljö beror till stor del på hur kontoret inreds, men också på hur ofta och väl kontoret städas. Detta är viktigt för både kontoristerna och de kunder som kommer på besök.

När man öppnar dörren till kontoret en måndag morgon vill man mötas av en fräsch och ren doft. Så snart man tänt lamporna ser man ett ordnat och städat kontor. Organiserade skrivbord, rena ytor och mattor utan grus, och papperskorgarna är tömda. Fikarummet glänser, kaffekokaren är ren och det finns inga spår av fredagens stök. En ny arbetsdag börjar och man känner sig inspirerad. Skulle kontoret vara stökigt, smutsigt och med en unken lukt, skulle ingen vilja sitta där tills klockan fem. Firmor som erbjuder kontorsstädning tar hand om detta. Detta gäller allt, från fönsterrutorna till kaffesumpen som råkat bli kvar från igår.

Erfarna städfirmor

Det är alltså mycket viktigt att kontoret är städat och ordnat. Det motiverar till ett bättre och effektivare arbete. Men det är också viktigt för att motverka bakteriespridning och sjukdomar. En städfirma kan anlitas allt efter behov och komma in för att städa när du behöver det. Kanske när arbetsdagen tagit slut, eller under helgerna. Städningen anpassas till varje kontor. När de städar kan de även vattna växter på kontor och fylla på skafferiet i fikarummet. De ser till att papperskorgar är tömda och att toaletterna är rena. Alla ytor i kontor, mötesrum och allmänna platser desinficeras och rengörs. På så vis hålls kontoret rent, prydligt och färdigt att ta emot kundbesök.