Close

Någon som ALLA föräldrar bör tänka på!

God kväll på er!

Jag har 2 dagis barn. W som är 5 år och E som är 4 år. Jag har reagerat på barn som kommer till dagis där snoret hänger på barnet. Barn som är så täta att dom knappt kan andas.

Jag har mött på pedagoger som är rent av CHOCKADE för att mina barn är hemma när dom har en trött dag eller en dag när dom har sovit dålig.

Förra veckan var både W och E hemma från dagis för dom var värma och en för höjd temp på kvällen men på morgonen kl 7 var tempen normal och dom var pigga. En bekant frågade mig varför dom inte var på dagis då!

Nej, varför ska dom vara de? En för höjd temp kan vara kroppens tecken på att den behöver ta de lugnt. Men nix föräldrar skickar barnen till dagis och PANG en vecka senare klagar samma föräldrar på att dom måste vabba. Jaha, men om du hade varit hemma den dagen med ditt barn så kanske ditt barn inte hade fått feber PLUS att ditt barn har fått tid med mamma/pappa som den mest troligen behöver mer än dagis.

Hur tänker jag? Jag jobbar jo inte!

Helt rätt. Jag jobbar inte. Men som de ser ut nu så efter jul kommer jag plugga på 100% och mina barn kommer behöva vistas på dagis mer än idag. Men de kanske är fel av MIG att tänka på min BARN som JAG satte till världen.

För ett tag sen hörde en av våra pedagoger på dagis säga till mig.
” De är så skönt att veta om att ni tar er tid till att låta era barn vara hemma om dom inte är helt 100% en dag!”

När jag sen berättade för henne att jag skulle börja plugga blev stämningen “jaha då kommer dom vara här mer och ni kommer inte ha tid” Men som jag sa till henne. Så länge jag inte har en dag där jag har prov eller vi har en stor genom gång på något kommer jag vara hemma med barnen. Då jag kommer ha tid för att plugga hemma ifrån den dagen.

Skulle jag ha en genom gång eller jag har prov så får jag se om mina svärföräldrar kan kolla barnen den stunden sen är de bara hem. Detta är något som jag kommer vara TYDLIG med oavsett om de är flex studier eller de är 100% i skolan. För hos mig kommer mina barn i första hand sen mitt jobb eller min studie. Nu har jag äldre barn och dom är oftast lättare att hitta på saker till. Tex pluggar jag kan jag ha dom ritandes vid köks bordet när jag sitter där med. Tack var min dyslexi kan jag ha ljudbok de vill säga att jag kan få boken uppläst fast jag tex målar med barnen.

Jag hittar tid till både mina studier och mina barn. För de var jo jag som skapade dom.

Min plan är att jobba kvällar eller nätter just för att få tid med barnen. Jag vill läsa till undersköterska psykiatri. Alltså typ Rättpsyk eller psyk akuten. Men jag kan även jobba med akutsjukvård alltså sjukhus. Då kan jag oxå jobba som jag vill.

OBS! Detta är hur jag tänker och mina åsikter. Vad din åsikt är eller hur du tänker får stå för dig!

About Madde

Hoppas att du hittade ett inlägg som du gillade. Glöm inte att kommentera eller att gilla inlägget. Välkommen åter

7 thoughts on “Någon som ALLA föräldrar bör tänka på!

  1. Jag håller med dig där att ha barnen hemma så länge som det går är inte kul att se barne med grönsnora som rinner usch fy jag vill spy. Jag har alltid 2 feberfria dagar på mina barn

  2. Helt rätt ! När våra barn var små var jag också hemma när dom inte var helt ok och blev sur på som som lämnade sina barn jämt och ständigt när dom var sjuka !

  3. Men så får hon ju inte uttrycka sig, du har rätt att ha barnen där då du pluggar och studerar eller om du jobbar och du har rätt att ha dem där all tid som du behöver.

  4. Ja du vad ska man säga. Jag som är både förskollärare och jobbat som biträdande fsk chef vet hur föräldrar tänker. De orkar inte alltid vara hemma för att de inte ha kompetens nog att vara föräldrar samt att deras karriär går före barnen just där och då

  5. Barnen måste alltid komma först.
    Skrämmande att folk ifrågasätter varför barnen inte är på förskolan, det är ju underbart när man har möjligheten att ha dem hemma. Tror många barn skulle må bra av mer tid med sina föräldrar.

Lämna gärna en kommentar

Translate »
%d bloggare gillar detta: