God förmiddag underbara läsare. Hoppas er helg har varit bra. Själv har jag jobbat torsdag, lördag och söndag. Fredag var jag ledig och de är jag idag med. Sen jobbar jag Tisdag-Torsdag och ledig nästa helg.

Är en handling en avspegling av din personlighet?

Som ni kan läsa handlar mitt inlägg idag om personlighet.

Om du träffar en person som varje en dålig handling. Vad berättar de för dig? Säger handlingen dig om person är bra eller dålig? Berättar handlingen för dig om vilken situation de har uppstått och vad grunden är till handlingen?

Idag har vi en tendens att döma en person efter vad den gör, säger, beter sig och även hur den klär sig. Men vad säger de om individen?

Jo de säger dig hur den mår just NU. Du kan träffa en person som har samma beteende varje gång ni ses. Nästa gång så kanske du ser den på avstånd och den beter sig på ett helt annat sätt.
Är de fel på dig då? Nej, utan de kan vara att de är något med er kemi som inte funkar. Eller så har person en dålig kemi med någon annan som varit med när ni har träffats.

En handling, ett beteende eller vad en person säger. Kan enligt mig inte säga något om personen. Utan den berättat allt för mig om just NU.
Sen ja de kan hända varje gång och då får man börja fråga sig själv är de någon man vill vara runt.

Visste du om att de tar 5 år innan du ens känner en person. Då känner man inte denna person grundligt eller djupt. Utan detta är så att man kan säga de är min vän.

Vi alla kan få kompisar eller svagt bekanta. Men att få en vän eller riktig nära bekant. De tar lång tid.

Ser jag på de så med alla?

Till 90% gör jag de ja. Sen finns de dom som gör en brottslig handling.
Där kollar jag på följande:
1. Var har domstolen gjord för bedömning och till vilken grund.
2. Är grunden av domen en medveten handling eller olycksfall?
3. Hur har polisen skött förundersökningen.

Varför kollar jag på dessa grunderna?
Jo, för att de finns i många fall där en person handling kan vara olycksfall men blivit dömd som medveten grund. Där förundersökningen enligt mig är fel. De kan vara att frågorna som ställer är avslöjande eller faktiskt ledande frågor. Alltså frågor där svaret finns med.

Detta är något som många pensionerade poliser och SÄPO anställda har själv sagt. I USA är de poliser och FBI anställda som gått i pension som ser dessa bristerna.
Det är hemsk när dom bristerna är så tydliga att en privat person utan polis bakgrund kan se dom felen. Men man kan lära sig så mycket med om man läser en förundersökning.

Tex ett krog bråk slutar med en dom på misshandel. För mig är de vad är handling och hur uppstod handlingen.
A slog B för att B hade ett döds grepp på A. Men de går som misshandel då B trillade av slaget och slog huvudet i marken och blev medvetslös. Då går de som misshandel. Men var handlingen medveten eller vd de en olyckshändelse? Jo, de var ett olyckshändelse.
De kanske är så att A stannade kvar och larmade polisen men han blir dömd fast de var B´s handling som vad medveten och grunden till A´s handling.

Det jag vill ha sagt är.

Döm ALDRIG en person av en handling om du inte vet grunden. Döm aldrig en person för vad den säger eller deras handling om du inte vet dennes personlighet.

En handling avspeglar inte ens personlighet. En handling avspeglar grunden och vad händer just NU.
En personlighet är Dåtid, Nutid och Framtid. Men en person mognar för varje dag och man ändras av Dåtiden och Framtiden.
En handling är Nutid. De finns handlingen där grunden är oväsentlig och finns inte. Tex misshandel i nära relation. De kan uppstå utan grund.
Jag vet 🙁

De säger inte vem du är!

11 thoughts on “De säger inte vem du är!

 • mars 23, 2020 at 10:17 f m
  Permalink

  Håller så med dig , man ska inte döma andra för fort men helst inte alls. Man vet aldrig vad personen gått igenom innan i sitt liv.

  Reply
 • mars 23, 2020 at 12:43 e m
  Permalink

  Vi är så snabba att döma. Försöker vara medveten om det, men det går inte alltid

  Reply
 • mars 23, 2020 at 1:05 e m
  Permalink

  Håller med dej man ska absolut inte döma Adriana personer då man inte vet deras livs situation eller vad dom har gått igenom

  Reply
 • mars 23, 2020 at 2:51 e m
  Permalink

  Vilken intressant text som du har skrivit. Det är tyvärr väldigt lätt att man dömer någon för vad den har på sig eller vad den gör. Intressant de med vad gamla poliser säger

  Reply
 • mars 23, 2020 at 4:49 e m
  Permalink

  Ja en del dömer väldigt fort
  Men det är faktiskt att det tar lång tid o känna en vän medans en del går rätt fort ändå
  Ha en fortsatt fin kväll

  Reply
 • mars 23, 2020 at 5:44 e m
  Permalink

  Håller med om att man inte ska döma en person! Sen om en person ständigt beter sig dåligt och inte har en enda tanke på att vilja eller försöka förbättra sig, då är det en annan sak 🙂

  Reply
 • mars 23, 2020 at 9:17 e m
  Permalink

  Håller med om att vi inte ska döma varandra så lätt som många gör. Man vet aldrig vad den personen har i ryggsäcken. Sen kan man bete sig väldigt olika i olika sociala sammanhang.
  Hängde inte riktigt med ditt resonemang kring brottsliga gärningar ( men antar att det kanske handlar om uppsåt/icke uppsåt ), alla brott kräver inte uppsåt. De anglosaxiska ländernas rättssystem går inte att jämföra med vårt. Det skiljer sig allt för mycket.

  Men väldigt intressanta tankar

  Reply
 • mars 23, 2020 at 9:25 e m
  Permalink

  Verkligen viktiga poänger precis som att man ska vara medveten om att den man är idag, inte speglar vem man är imorgon. Det är ju dumt att döma någon för evigt och tror absolut att du har en poäng i detta.

  Reply
 • mars 23, 2020 at 11:44 e m
  Permalink

  självklart ska man inte döma folk för snabbt.Och en handling säger inte allt om personen, men det säger en bit av en som person faktiskt anser jag. Dock är det svårt att diskutera kring utan att man vet handlingen. Och det handlar också om försvarsmekanismer, hos en person som Tex ser ett beteende hos en människa sen undviker den personen, den har också tidigare erfarenheter , som spelar in i händelsen. Och när det handlar om brottslighet, ska man nog alltid vara försiktig, sett så många som farit illa, över att just ha varit för blåögaa mot personer. Även inräknat mig själv tyvärr.

  Reply
 • mars 24, 2020 at 7:24 f m
  Permalink

  Tyvärr är vi väldigt snabba med att dömma andra människor idag. Jag tycker dock att jag har blivit bättre på det och de är bra

  Reply
 • mars 24, 2020 at 11:06 f m
  Permalink

  Ett viktigt inlägg, man måste se helheten, grunden till varför det är på ett visst sätt för att förstå mer och inte dömma direkt av. Försöker bli bättre på det också

  Reply

Kommentera

%d bloggare gillar detta: